Kook en Bakgerei.nl
Kokossoep met limoenblad

Kokossoep met limoenblad

Whole and half coconut isolated on white background


Recept voor 6-8 personen

  • 6 dl Kokosmelk
  • 6 dl visbouillon
  • 1 fijngehakt sjalotje
  • 3 citroenblaadjes
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 1/2 cm gemberwortel
  • 1/4 rood pepertje
  • Garnituur van:
  • 10 scampi’s
  • Handje vol taugé
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels fijn gesneden bladselderij
  • Peterselie voor de garnering of bladselderij

Werkwijze

Zet de kokosmelk en visbouillon, sereh, gember en het rode pepertje op een laag vuur en laat dit 60 minuten zachtjes ‘trekken’.

Breng dit alles op smaak met peper en zout.

Zeef de soep en klop daarna vlak voor het serveren eventueel een schuimkraag met de staafmixer.
Bak de scampi’s in een beetje rijst olie en doe de taugé, bosuitje en de selderij hier bij.
Doe het garnituur in het midden van een voorverwarmd bord of kom en giet hieromheen de soep.

Tip
Leuk om er kroepoek bij te serveren.

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat
0

Your Cart