Pompoensoep

Pompoensoep met garnalen / gerookte zalm en courgette

Pompoensoep

Receptuur

  •  1 fles pompoen
  • 1 liter groentebouillon of kippebouillon
  • ½ theelepeltje komijnpoeder
  • Peper
  • Zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 dl slagroom of crème fraîche
  • als garnituur een paar garnalen of stukjes gerookte zalm
  • kleine blokjes courgette of gesneden bieslook

Werkwijze

  •  Schil een flespompoen haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in kleine stukjes.
  • Snipper 1 ui en 1 teentje knoflook.
  • Bak de ui en de knoflook in 50 gram roomboter glazig. Voeg de pompoen en komijnpoeder erbij en bouillon naar keuze. Kip-, of groentebouillon.
  • Laat de pompoen in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden met de deksel op de pan en roer af en toe met een spatel. Daarna als de pompoen gaar de pompoen zonder aanhangend kookvocht in een keukenmachine doen en fijn pureren. Staafmixen kan ook.
  • Bewaar het kookvocht om in een saus te verwerken of eventueel de crème iets af te slappen als ze te dik is.
  • Maak het op smaak met peper en zout.
  • Voeg op het laats de room toe.

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat
0

Jouw Winkelwagen

%d bloggers liken dit: