Kook en Bakgerei.nl
Stoofpeertjes met rode wijn en cola

Stoofpeertjes met rode wijn en cola

Receptuur 4 personen

  • 8-12 stoofpeertjes
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl cola
  • 1 kaneelstokje

Werkwijze

  • Schil  de peertjes en laat het steeltje eraan zitten
  • Haal uit de onderkant het harde stukje eruit met een klein mesje of meloenboortje
  • Doe de peren in een passende kookpan en giet de rode wijn en cola erop met het kaneel stokje
  • Als het te weinig is dan aanvullen met rode wijn
  • Doe het vuur aan en breng het geheel aan de kook en zet daarna de pan op een zeer laag vuur met de deksel half schuin op de pan
  • Laat de peertjes gedurende 3 uur stoven, laat het vocht niet koken of zet het af en toe af en na een half uurtje weer tegen de kook
  • Zet de peertjes dan af en zet ze een nacht of langer in de koelkast en dan worden ze diep donker rood.
  • Je kunt de peertjes zowel koud als warm eten
  • Lekker bij wild of stoofvlees

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat
0

Your Cart