Kook en Bakgerei.nl
Stoofpeertjes met rode wijn en cola

Stoofpeertjes met rode wijn en cola

Receptuur 4 personen 8-12 stoofpeertjes 3 dl rode wijn 3 dl cola 1 kaneelstokje Werkwijze Schil  de peertjes en laat het steeltje eraan zitten Haal uit de onderkant het harde stukje eruit met een klein mesje of meloenboortje Doe de peren in een passende kookpan en giet de rode wijn en cola erop met het […]

Meer lezen
Pomme Fondant

Pomme Fondant

Pomme fondant Dit zijn mooi gesneden nieuwe aardappeltjes van gelijke vorm. Voorgekookt in een groentebouillon en daarna gebakken in de roomboter met een beetje olijfolie. Tijdens het bakken bestrooien met een beetje zout om ze knapperig te maken. Je kunt het ook andersom doen d.w.z. eerst de aardappeltjes bakken en daarna met een beetje groentebouillon […]

Meer lezen
Polentataart met walnoot of amandel ( glutenvrij)

Polentataart met walnoot of amandel ( glutenvrij)

Recept 150 gram kristalsuiker 50 gram vanillesuiker en merg van 1 vanillestokje (of 1 dopje vanille-extract) 150 gram polenta 150 gram gepelde walnoten of amandelpoeder/meel 4 eieren 1 zakje bakpoeder snuif zout 270 gram boter smelten en uitlaten bruisen totdat het lichtbruin wordt. bakvorm Ø 22 cm., hoog 5 cm. of Ø 22 cm. springvorm […]

Meer lezen
Garnalenbitterballen / kroketten

Garnalenbitterballen / kroketten

              RECEPT voor ca. 15 bitterballen 4 gr gelatine 80 gr boter 90 gr bloem 3,5 dl  gevogelte- of visbouillon op smaak 100 gr Hollandse- of Noorse  garnalen 20 gr gesnipperde ui welke is gebakken 2 bosuitjes fijn gesneden Eventueel 50 gram zoete aardappel Peper en zout naar smaak Snufje […]

Meer lezen
Parel couscous met kip of vis

Parel couscous met kip of vis

Recept voor 4 personen 200 gram parel couscous 1/2 liter water of bouillon 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 1 teentje knoflook fijn gesneden 1 fijn gesneden rode- of gele paprika 100 gram taugé 1 pakje sugar snaps Peper en zout Kookenbakgerei Kookpan Hapjespan Koksmes Snijplank Pannenlikker Kook de parelcouscous in kokend water met zout […]

Meer lezen

Pin It on Pinterest

WhatsApp chat
0

Your Cart